Smeds opskrift: Rosinbrød

Rosinbrød

  Opdateret: 28-05-2023
2-3 stk.
200 gr rosiner.
150 gr smør.
2,5 dl sødmælk .
1 dl vand fra rosinerne.
4 æg (gem en smule til pensling)
1 kg hvedemel
1 pk tørgær.
80 gr sukker.
1 tsk salt
Fintrevet skal af 1 citron.
½ tsk stødt kardemomme.

Sukker eller perlesukker til drys.
En smule æg til pensling.
 
Opblød rosinerne i kogende vand i ca. 15 min, sigt vandet fra og gem 1 dl.

Varm smør mælk og vandet fra rosinerne op til 38 grader, og hæld det i røremaskinen.

Tilsæt alle ingredienser undtagen rosinerne og rør dejen godt.

Tilsæt rosinerne og rør dem i dejen.

Lad dejen hæve tildækket 1 time.

Slå dejen sammen og fordel den i 2 eller 3 brødforme, eller form 3 brød, som efterhæver 1 time.

Bag brødene i 30 min ved 190 grader.